ponedeljek, 31. maj 2010

Na kmetiji

Že kar nekaj vikendov nazaj sem preživela na eni zelo lepih in prijetnih turističnih kmetij na Dolenjskem. To je turistična kmetija "Šeruga" (http://www.seruga.si/). O tej turistični kmetiji lahko povem same dobre stvari:
- lastnica in vse ostalo osebje je nadvse prijazno
- hrana zelo okusna
- sama kmetija in nastanitev udobna in prekrasno urejena
- okolica in bližnja narava pa prečudovita

Vsi tisti, ki vam turizem na turističnih kmetijah ni tuj, boste na tej kmetiji sigurno zelo uživali in bili tako zadovoljni, da se boste še kdaj vrnili. Jaz sem se vrnila že kar nekajkrat, pa se občutki, ki jih doživim vsakič samo potrdijo.

Ker se kmetija nahaja v bližini Otočca, je to idealna izhodiščna točka za različne izlete po Dolenjski (Grad Otočec, Kostanjevica na Krki, grad Mokrice, Kartuzija Pleterje, Novo mesto, ...) ali pa za razvajanje v bližnjih toplicah (Dolenske toplice, Šmarješke toplice, Čateške toplice). Za tiste bolje aktivne pa mislim, da na Dolenjskem na zmanjka razno raznih možnosti in idej.

Tole pa je nekaj bolj kmečkih utrinkov iz te kmetije (zato tudi tak naslov objave):




Kaj pa tako zijaš? A še nisi nikoli videl krave? :)



5 komentarjev:

  1. Na kmetijah se vedno najde zanimiv motiv.
    Stare preše, mlini, kozolci, črne kuhinje,živina,...
    Lepo opisano in zabeleženo.
    Lp Marjan

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala obema za komentar.

    Ja, zadnja se tud men fuul dopade. Sicer ni ne vem kakšne kvalitete, je pa kompozicijsko zanimiva. Taka hecna. Sva si s kravico zrli iz oči v oči. :) Se mi je zdel, da je nekaj časa bla kr jezna, k sem ji pršla tko blizu. Še dobr, da je bla v hlevu. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Daleč od domovine se ti kar stoži po Sloveniji ob tako lepih slikah!

    LP iz Istanbula!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tanja, hvala za komentar. Me veseli, da so ti slikce všeč in upam, da ti ne delajo prevelikih skomin. Sicer pa verjamem, da se kmalu vrneš nazaj v Slovenijo. Pa izkoristi čas v Istanbulu. Naredi kakšno dobro fotko, da boš ti nam delala skomine. :)

    OdgovoriIzbriši