sobota, 16. oktober 2010

Planinsko polje

K sreči je že kar nekaj časa od letošnje naravne katastrofe, ki so jo povzročile poplave. Najhujše je mimo, pa vendar je verjetno ogromno ljudi, ki so v tem času izgubili večino ali vse kar so imeli oz. so jim poplave povzročile takšno škodo, da bodo zaradi tega še dolgo čutili posledice. Želim si, da se takšne katastrofe ne bi več pojavljale in s svojo škodo onesrečevale ljudi. Vem pa, da so to le pobožne želje in da se proti naravi ne moremo boriti.

V tistem času groznih poplav se je na ogromno foto blogov pojavilo veliko število fotografij poplavljenih območij. Nekateri so poskušali prikazati stanje, ki so ga poplave povzročile, drugim je uspelo uloviti čudovite trenutke, ki jih je takrat ustvarila narava. To je še en dokaz, da se popolnoma v vsaki stvari, da poiskati tudi dobro stran.

Ker živim na Gorenjski, ki jo je tokrat odnesla precej dobro, v tistem času, nisem imela priložnosti ulovit poplavljenega stanja, ki ga je narava povzročila. Je pa voda na območju Planinskega polja ostala še precej časa, tako sem se imela priložnost mimo peljati prejšnji vikend in kljub že slabi večerni svetlobi uspela narediti nekaj malega posnetkov:
Voda tukaj ne sega do hiš. K sreči so poplavljena le polja in travniki. Pogled na poplavljeno Planinsko polje je čudovit, navdaja pa z občutkom, da nas narava vedno lahko premaga.

2 komentarja:

  1. Poskusi uporabit cirkular polar filtre, ko slikaš vodo, morje, sneg, gore... in podobne fotke, kjer so bleščeči odsevi največkrat moteči.
    Sicer pa lepo prikazano planinsko polje, oziroma drugače,"fotografski raj".
    LP Marjan

    OdgovoriIzbriši
  2. Marjan hvala za komentar, predvsem pa hvala za nasvet. Ga bom naslednjič upoštevala. No pa tud upam, da bom naslednjič ulovila boljšo naravno svetlobo. ;-)

    OdgovoriIzbriši