torek, 19. julij 2011

Debela peč

Tole je objava, ki vam jo dolgujem še iz konca junija, ko sem vas dražila z raznimi kratkimi objavicami in vam nisem želela izdati kje sem jih posnela. :-)

Torej fotke objavljene v objavah Praznični oblaki in Makro s kapljicami so nastale na našem gorskem podvigu na Debelo peč. To je ena izmed lepših podvigov v zadnjih par letih. Razgledi na vrhu so bombastični. Sama pot pa sploh ni tako naporna, kljub temu, da se človek dvigne čisto malo čez 2000 m. Imeli smo le to smolo, da so tisto praznično soboto imeli tudi drugi enake plane in se je na poti proti Debeli peči in na samem vrhu znašlo ogromno ljudi, ki se za naš okus niso znali ravno obnašati po gorskem bontonu, saj so bili tako glasni, kot bi bili samo oni tam. Mi pa smo si predvsem želeli uživanja v gorskem zraku, prečudovitih razgledih in miru, ki ti ga nudijo samo gore.

Kljub tej glasni hordi štajerskih pohodnikov smo v našem podvigu vsi neznansko uživali in na poti nazaj dol že delali plane za naslednje podvige. Pa naj plani za enkrat ostanejo še naša mala skrivnost.

Tokratni standardni ekipi (U. in T. ter moji malenkosti), se je tokrat pridružila še M., ki je kljub slabši pripravljenosti dosegla sam vrh in zelo uživala. Upam, da se nam bo še kdaj pridružila, saj je njena družba zelo prijetna.

Pa da ne dolgovezim preveč o družbi, motnjah, lepotah in ..., naj fotke povejo kako lepo je tam visoko v gorah:
Vmes smo bili tudi na dopustu, tako da bolj morsko obarvane objave še sledijo.

Uživaje do prihodnjič, kljub slabšemu vremenu. Še dobro, da za vsakim dežjem posije sončke. :-)

7 komentarjev:

  1. Res prijeten podvig. Kam pa naslednjič? Si že za na Storžič?

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepe slikice si posnela. Zelo zelo všečne.
    Hvala ti za komentarje.♥

    OdgovoriIzbriši
  3. Oj, takih podvigov se ne skriva....
    se jih takoj pokaže.
    Lepa tura, mogoče bi pa bila tudi zame (nikjer ne vidim zajlic 8:) ).
    Super fotozgodba.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam glede hrupa na Debeli peči. Težko najti mir med vikendom. Meni je sicer uspelo, ker sem bil na vrhu že pred deveto uro. Lepo pa je, ni kaj. Vreme se je očitno tudi držalo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. lepa zgodba,res je fajn v gorah ni pa nujno lest nekam na najvišje vrhove so razgledi ampak zaradi višine je pa že bolj surov svet,sredogorje je najlepše sploh kjer je ogromno cvetja ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala vsem za komentarje!

    Thank you all for your comments!

    OdgovoriIzbriši