torek, 2. avgust 2011

Sprehod okoli Blejskega jezera

Po napornem sobotnem hribolazenju, se v nedeljo zjutraj zbudiš s hudim "musklfibrom". Prva stvar na katero pomisliš je, kako malce, ampak res malce, nežno razgibati svoje trde mišice in s tem pregnat vsaj delček "musklfibra". U.-ju je takoj padla na misel ideja z enim dolgim sprehodom, pri čemer pa je bil tako zelo skrivnosten, kam se odpravljava na sprehod.

Najprej vse pripraviva za kosilo, da bo le to na mizi čimprej, ko se vrneva nazaj domov in se odpraviva "K Saćimu" v Tržiško Bistrico na kavo. Omenjena slaščičarna je na Gorenjskem poznana po sladoledu, ki ga imenujejo Tržiški sladoled in na Gorenjskem slovi kot eden boljših sladoledov. Kar pa je seveda stvar okusa vsakega posameznika. Sicer pa je omenjena slaščičarna redno vikend zbirno mesto, kjer se vsaj 1x za vikend dobimo na kavi z M&M.

Po kavi je U. avto iz Tržiča usmeril proti Gorenjski. Dokler sva se vozila proti avtocesti še nisem bila čisto prepričana kam greva, ko pa sva na avtocesti zavila proti Jesenicam, sem bila že popolnoma prepričana. Vozila sva se proti Bledu, juhuhu. Bled je podobno kot Piran ena izmed destinacij, kamor se z največjim veseljem vračam in vračam.

Parkirala sva verjetno še na edinem brezplačnem parkirišču poleg športnega parka. Od tam pa peš mimo cerkve in proti Regatnemu centru, skozi Zako, pod Vilo Bled nazaj proti centru Bleda. Čisto naokoli jezera.   ;-)
Vmes sva naredila kakšno pavzo za hiter fotoshoting drug drugega. :-)
Sprehod nama je obema zelo koristil, pa še v tako lepem in prijetnem okolju je potekal. No, za konec pa še ena pavza in zasluženo pivo. Tokrat pivo, ki je meni najboljše:
Kmalu bo treba sprehod ponovit, saj je bila nagrada na koncu tako zelo okusna. :-) Prej že skoraj pripravljeno kosilo, pa je postalo zelo okusna večerja. U. je namreč pripravil najboljšo musako. Njami!!

Uživajte v sončku! Tudi vi si privoščite kakšno dobro pijačo!

4 komentarji:

  1. Spet super serija!
    V nedeljo se tudi sam odpravljam tja :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, na Bledu pa že en cajt nisem bla. Morem it spet mal pogledat, vidim da je še vedno lepo, skozi tvoje oči pa še lepše ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Imata pa enak okus za očala :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vsem hvala za komentarje.

    Ja, na Bledu je zelo zelo lepo, vsaj zame.

    OdgovoriIzbriši