petek, 26. november 2010

Kaki v jesenski preobleki

Jesen v Albaniji poskrbi za razno barvno preobleko dreves precej kasneje kot se to zgodi v Sloveniji. Ko v Sloveniji na drevesih ni več prav nobenega lista, se tukaj listi šele obarvajo v tiste prave jesenske barve. Meni je uspelo v objektiv uloviti le drevo na katerem raste kaki. Kaki je tisti super, sladek sadež, ki ga jaz obožujem. Več o njem si lahko preberete recimo na tej spletni strani: http://vizita.si/clanek/zdravi_z/kaki.html. Verjetno vas zanima za kaj vse je zdrav in pri čem vam lahko pomaga.

Kaki, ki je dozoreval prav na tem drevesu se nahaja na vrtu "kafiča" (pri nas bi temu sigurno rekli beznica) blizu poslovnih prostorov stranke za katero delam, ko se nahajam v Albaniji. Ko sem bila tu zadnji teden v oktobru, je bilo drevo še polno sadežev, ki so dozorevali in lastnik je bil tako zelo prijazen, da nam je enega odtrgal in nam ga postregel (kuća ćasti).

Manj kot v roku 14 dni, pa je drevesce ostalo brez vseh sadežev, ki so jih lastniki verjetno potrgali in shranili za ozimnico ter z lepo jesensko obarvanimi listi. Posnetki so nastali prejšnji teden. Ta teden na tem istem drevescu ni več prav nobenega lista, ker že cel teden nebo spušča velike, debele dežne kaplje, ki so z drevesa sklatile vse liste.

Ker v Sloveniji ta hip že hudo sneži in me je precej strah kako bo potekal let nazaj, še bolj pa kako bomo pristali na Brniku, se s temi fotografijami še uradno poslavljam od jeseni:
Zdaj pa preklopimo na snežno belo barvo snega ter se psihično pripravimo na mraz. Brrrrr, me že zebe. :D

1 komentar:

  1. Lepe barve je tale vaš kaki :)). Zdaj je pa najbrž že bel, a ne?:))

    OdgovoriIzbriši