sreda, 10. marec 2010

Ocean Orchids

Ocean Orchids (http://www.oceanorchids.si/si/index.php) je podjetje, ki se ukvarja z vzgajanjem orhidej in so v Sloveniji zelo poznani. Nahajajo se v Prekmurju, točneje v vasi Dobrovnik, kjer imajo svojo proizvodnjo - rastlinjake, v katerih vzdržujejo tropsko klimo in v katerih jim uspe vzgajati prelepe orhideje.

Poleg rastlinjakov se v Dobrovniku nahaja tudi prodajalna, v kateri je možno kupiti, seveda, predvsem orhideje, pa tudi nekaj malega drugih tropskih rastlin, pri čemer je izbira drugih rastlin resnično zelo majhna, skorajda ni omembe vredna. Poleg rastlin pa v prodajalni nudijo tudi ostale potrebščine za orhideje (gnojilo, lubje za presajanje, okrasne lončke in ostale posode). Kar pa je še najpomembneje, tam se resnično da pridobiti vse potrebne informacije o tem, kako najbolje skrbeti za orhideje doma, da bodo le-te lepe in da bodo čim večkrat cvetele. Torej, če so vam orhideje pri srcu, je to ena izmed destinacij, ki vam jih priporočam, da jih obiščete.

Da bi bila za obiskovalce zadeva še zanimivejša, se poleg prodajalne nahaja še tako imenovani "Tropski vrt", ki je na ogled brezplačno. V njem pa se poleg velikega števila različnih orhidej, nahajajo tudi ostale tropske rastline. Jaz sem si ga v soboto ogledala že drugič in vem, da ko bo naslednja priložnost, bom ponovno z veseljem zavila tja na še kakšen ogled.

Seveda pa se mi je tudi tokrat na ogledu pridružil moj fotoaparat, s katerim sem se trudila ustvariti nekaj malega posnetkov, s katerimi pa bolj ko jih gledam bolj zadovoljna sem z njimi :) :


















2 komentarja:

  1. Zelo lepo si predstavila ta čudoviti vrt orhidej v Prekmurju. In posnetki so fenomenalni, s prekrasnimi barvami in postavitvami. Pravi užitek se je sprehajati po tvoji galeriji.

    OdgovoriIzbriši
  2. Irena, najlepša hvala za tvoj komentar. Se trudim in se bom v prihodnosti še bolj. Upam, da bo spet kmalu kakšna priložnost, da naredim dobre posnetke in jih objavim na blogu.

    OdgovoriIzbriši