torek, 28. junij 2011

Otvoritev razstave opusov Čuteči dotiki po Gustavu Klimtu in Figuralika preteklega časa

Včeraj ob 18h se je zgodila otvoritev razstave dveh opusov: Čuteči dotiki po Gustavu Klimtu in Figuralika preteklega časa. Otvoritev se je zgodila v prelepem ambientu Vile Bled v koncertni dvorani, v kateri je Tito prirejal svoje gala sprejeme in koncerte ter predvajal filme.

Razstava obsega likovna dela Me Vi Art likovnega društva in slikarskega ateljeja Unikatna sanjalnica. Kot je zapisala že moja prijateljica T. na svojem blogu, kjer nas je na otvoritev povabila z naslednjim vabilom, so člani omenjenega društva in ateljeja dobili s strani vodstva Vile Bled povabilo za opremljanje hotela z njihovimi slikarskimi deli. Razstava tako obsega dela različnih umetnikov, predvsem pa umetnic, med katerimi je tudi draga T. Večina njihovih del sicer krasi hotelske sobe, tako da si teh del včeraj nismo ogledati. Nekaj pa so jih k sreči razstavili po hodnikih in v zajtrkovalnici, do katerih smo imeli dostop za ogled tudi navadni smrtniki.

Sama otvoritev je bila zelo slovesna in ravno prav dolga, da smo vsi zdržali do konca, kljub hudi vročini. :-) S kratkimi govori je bilo prestavljeno:
- kako je do sodelovanja med omenjenim društvom in ateljejem ter hotelom sploh prišlo
- zgodovina same Vile Bled
- likovno društvo Me Vi Art ter slikarski atelje Unikatna sanjalnica
- violončelist Igor Švarc, ki je poskrbel za čudovite glasbene utrinke. Zaigral je na električni violončelo zelo zanimive oblike.

Ker sem se dogodka udeležila direktno iz službe in seveda zjutraj še preveč zaspana pozabila s sabo vzeti svoj velik fotoaparat, sem dogodek ovekovečila z manjšim trotlčkom. Temu primerna je žal tudi kvaliteta slik. Sicer pa ni glavni namen te moje objave vam pokazati super kvalitetne fotke, ampak vas obvestiti o dogodku in vas povabiti k ogledu razstave prečudovitih likovnih umetnosti.

Utrinki z otvoritve in razstave:
Javno dostopni del razstave je sigurno vreden ogleda in vam ga toplo priporočam. Seveda pod pogojem, da ste ljubitelji te vrste umetnosti. Otvoritev ste pa žal že zamudili.

Še prelep pogled z glavnega balkona Vile Bled na otok skozi okvir drevja:
Obilico kulturnih drobtinic vam želim do prihodnjič!

4 komentarji:

  1. Videti je, da je razstava zelo bogata in vredna ogleda. Ti pa se ne obremenjuj z velikostjo fotoapara. To ni merilo za zanimive fotografije :)
    Sončen pozdrav ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Se absolutno pridružujem Hrandici.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz se pridružujem Hrandici :) Tudi z malim lahko ustvariš veliko ;))

    In super razstava, vidim da je res vredna ogleda.

    OdgovoriIzbriši
  4. Punce, fuuuul hvala za spodbudne komentarje. Ja, razstava je res vredna ogleda in upam, da vam bo uspelo si jo ogledat.

    Priznam, da zadnje čase še večkrat uporabim svoj mali fotoaparat odkar sem prejela vaše zgodnje komentarje. Res se da tudi z njim naredit čist fajn fotke. :)

    Pozdravček vsem! <3

    OdgovoriIzbriši