sreda, 30. junij 2010

Moskva

Zgodila se je sicer že več kot teden dni nazaj. Pot je bila spet službena in precej stresna ter naporna, ampak na koncu sva s sodelavcem J. zmagala. No saj kaj drugega se itak ni pričakovalo.

Trenutno se nahajam v enem mal čudnem obdobju, kar se pozna tudi po mojih bolj redkih objavah, pa še tiste ki so nastanejo z vsaj tedenskim, če ne še večjim zamikom od takrat ko posnetki sicer nastanejo. Še huje je to, da sem bila prejšnji teden na morju, kjer me je spremljala kompletna foto oprema, pa ni nastal niti en posnetek. Kar ni bilo navdiha, pa volje, da bi zjutraj zgodaj vstala in se podvizala lovit čudovite trenutke. Če pa že sem dovolj zgodaj vstala, pa sem to izkoristila za kolesarjenje. No, nič hudega, to ni bilo zadnje morje v mojem življenju tako da bo priložnosti za kičaste, romantične, morske posnetke še zelo zelo zelo veliko. :-)

Zdaj pa dovolj o mojem čudnem obdobju in krizi in gremo nazaj v Moskvo. Tam sem preživela 2 tedna, pri čemer sem imela priložnost za vikend it domov. Vsi posnetki so nastali prvi in tako rekoč zadnji dan. Prvega smo takoj po prihodu v hotel šibali s sodelavci (J. in F.) v center, pa je bilo žal oblačno pa še Rdeči trg je bil zaprt, ker so postavljali en ogromen oder, kjer je za vikend (tistega, za katerega sem se vrnila nazaj domov) potekal en ogromen dogodek, si ga je ogledal sodelavec J., ki je žal moral ostati za vikend v Moskvi.

Drugi set posnetkov pa je nastal zadnji dan, ko nama z J. ni bilo treba it k stranki, sva do 11h delala iz hotela, pol sva pa morala ven in sva se še zadnjič sprehodila po centru. Vsi pa so nastali na zelo majhnem območju Moskve, tistem okrog Kremlja oz. Rdečega trga. Moskva je takoooo zeloooo velika, da bi človek za kaj več rabil samo za turizem kakšen teden ali dva.

Tole pa so foto utrinki pohajkovanja po Rdečem trgu:






















6 komentarjev:

  1. Predstavljala sem si, da je Moskva drugačna, ne pa tudi lepa. Ali pa je lepa samo skozi tvoj objektiv ;-)

    Bodi lepo in se vidiva.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Tanja! Hvala za komentar. Ta del Moskve okoli Kremlja je ja tako zelo lep. Pa to seveda ni kriv moj objektiv, ampak tko je. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepi posnetki. Tudi jaz sem si predstavljala Moskvo bolj sivo, dolgočasno, na tvojih fotografijah pa je tako barvita. Pa le pridno fotografiraj, da bomo še mi, ki smo bolj statični, imeli kaj od tvojih potepanj.

    OdgovoriIzbriši
  4. Beti in Irena, hvala za komentarje. Strogi center Moskve okoli Kremlja je resnično zelo zelo lep in ni težko naredit zanimivih posnetkov. Sicer pa je Moskva eno ogromno mesto oz. prestolnica in ne bi nikoli živela tam, ker je že premik iz enega dela mesta na drugega cel projekt, ki traja precej dolgo časa (od hotela do firme kjer delam cca. 1 uro in 15 min, pri čemer moram zamenjati 2 metroja, 1 bus in še nekaj malega je treba peš).

    OdgovoriIzbriši