četrtek, 21. april 2011

Potepanje po hrvaški Istri

Dva vikenda nazaj je bil vikend točno po mojem okusu. Preživeli smo ga na obali, tokrat na hrvaški obali v Poreču. Kar je bilo pa še lepše pa je bilo to, da se je vikend začel že v četrtek po službi. Juhuhu! Bil je res en super podaljšan vikend, ki se je zaključil s potepanjem po prelepih vasicah hrvaške Istre. Seveda s fotoaparatom prilepljenim na oko. Nastalo je OGROMNO fotk. Tokrat samo en mali delček. :-)

V tokratni objavi le pregled vseh vasic, ki so se uvrstile v tokratno potepanje. Vikend smo preživeli v Poreču:
Dneve v Poreču smo s pridom izkoristili za raziskovanje same obale okoli Poreča (nekaj peš, nekaj pa s kolesom - takrat smo naredili tudi otvoritev kolesarske sezone):
Nedeljsko potepanje se je pričelo v Poreču. :) Najprej naju je pot zanesla v Višnjan. Mala vasica dokaj blizu Poreča. Zelo simpatična vasica. Do tja bi se lahko odpeljali tudi s kolesom.
Od Višnjana naju je pot vodila po vijugasti cesti čez hribčke in dolinice do Buj:
Buje so precej večja vas s prekrasnim starim strogim centrom, ki se seveda nahaja okoli cerkvice. Lepo označena sprehajalna oz. turistična pot naju je popeljala po samem strogem centru ter tudi okoli njega. Pot sva nadaljevala iz Buj v zame do sedaj sigurno najlepšo Istrsko vasico Grožnjan:
Zadnja resna postaja potepanja je bil Motovun. Nekje sem zasledila, da mu pravijo tudi Istrski San Gimignano, čeprav mene na to prelepo Toskansko vasico čisto nič ne spominja, saj razen cerkvenega zvonika ni nobenih stolpov, po katerih je San Gimignano tako poznan. :)
Iz slik se vidi, da so vse te vasice razporejene na vrhu griča. Vsaka je zgrajena okrog svoje cerkvice. Od daleč se vasica od vasice zelo težko razloči oz. prepozna. No, verjetno domačini nimajo pri prepoznavanju nobenih težav. :-)

Za konec pa samo še slikca Buzeta, kjer se nisva zaustavila, le od daleč sem naredila fotko mesteca, kamor se bom v kratkem še vrnila:
Tole je res hitri pregled kje vse sva se potepala. Podrobnejša reportaža posamezne vasi pa še sledi. Ja, ja, gradiva za objave še doooolgoooo ne bo zmanjkalo.

Pozdravček do naslednje objave!

1 komentar:

  1. Poreč poznan, ostalo pa vse poimensko znano, vendar nikoli obiskano.
    Mimo Buj in Motovina sem se že peljala.
    Iz čudovitih fotografijah sklepam, da je notranjost teh vasi zanimiva.

    Hvala za vse komentarje.
    Lepo Veliko noč vama želim!

    OdgovoriIzbriši