torek, 20. julij 2010

Moskovska univerza

Tokrat se je poleg službenih obveznosti našel tudi čas za turizem. :) S tem se sicer ne smem preveč hvalit, da ne bo kdo mislil, da nismo nič delali. Naredili smo vse kar je bilo v planu in to zelo zelo uspešno. S sodelavcem J. sva bila oba zelo zadovoljna. Po tako uspešno opravljenem delu, je bilo potem samoumevno, da si greva ogledat še ostale zanimive dele tega ogromnega velemesta.

Moskva je resnično ogromna. Tega sploh ne znam opisat. Ljudje vsak dan čisto normalno porabijo 2 - 3 ure v eno smer do službe in nazaj. Pa živijo in delajo v Moskvi. Tudi mi od hotela do stranke porabimo več kot 1 uro, pri čemer presedemo iz metroja na drugi metro, iz drugega metroja na mestni avtobus in potem še malo pešačimo. No ampak se ne bomo pritoževali. Samo da je delo dobro in uspešno opravljeno.

Tokratni namen ogleda je bila Moskovska univerza, ki je slavna po svoji lepoti in velikosti. Oboje upam, da boste uspeli videti iz foto materiala, ki sledi malo niže. Moskovska univerza stoji sredi ogromnega parka v katerem se nahaja ogromno stavb, ki so tudi del univerze, čeprav najlepša pa je seveda osrednja zgradba. Ta zgradba je tako zelo zelo velika, da ne vem, če sem že kdaj kje videla tako ogromno zgradbo. Po vrhu vsega je pa tako zelo zelo lepa. Polna nekih stolpičev in stolpov, pa kaj bi nakladala.

Zgleda takole:








No tole pa je mrežna napeljava na tej res fascinantni zgradbi, ha ha ha:



Če so res mrežni kabli, nisem čist prepričana, ker si zadeve nisem ogledala od blizu. Od daleč pa meni res zgleda kot mreža. No pa saj ni tolk pomembno kakšni kabli so in kakšna napeljava je to. Za takšno zgradbo, bi se pa je spodobilo, da bi bila napeljava urejena malce drugače. :-)

5 komentarjev:

  1. Lomonosov.... Huh tole ti pa pošteno povedano zavidam, hahah.

    Nenormalno huda zgradba in ja, tole videti v živo je bojda dih jemajoče.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jure hvala za komentar. Lomonosov? Sem že strička Googla vprašala, pa nisem dobila odgovora. Prosim ti povej, kaj si s tem hotel povedat. Hvala!

    Drgač pa ja, zgradba, ki jo je definitivno treba pogledat, če te le pot zanese v bližino. Že od zunaj je resnično fascinantna. Se kr nisem mogla načudit lepote in velikosti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Univerza se ali pa se je v času komunizma imenovala po njem!

    OdgovoriIzbriši
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Moscow_State_University

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Jure za dodatna pojasnila. Pa sem se spet nekaj novega naučila. In zdaj se še bolj važna, ker se Lomonosov videla v živo. :-D

    OdgovoriIzbriši